Търговският регистър вече работи, съобщиха от Агенцията по вписванията, която

...
 Търговският регистър вече работи, съобщиха от Агенцията по вписванията, която
Коментари Харесай

Търговският регистър заработи „на място“

 Търговският указател към този момент работи, оповестиха от Агенцията по вписванията, която го стопанисва. Системата обаче е достъпа единствено офлайн, на място в офисите на ведомството. През интернет регистърът ще е наличен след 16 ч. през днешния ден.
" Работата на Търговския указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел е възобновена изцяло от през днешния ден, 27.08.2018 година Всички свързани с регистъра услуги към този момент са вероятни на място в Агенция по вписванията и нейните районни структури. От 16 часа през днешния ден всички функционалности на регистъра, вероятни посредством достъп до интернет, също ще бъдат възобновени ", се споделя в формалното известие.

На българския бизнес му се наложи да изчака  19 дни , с цел да научи тази щастлива вест, като през това време ръководещите се надпреварваха да гадаят по кое време в действителност системите ще проработят, а крайната дата все се отлагаше „ заради липса на шанс “. 

Сривът в регистъра безусловно сковава компаниите в страната, както и работата на банки, нотариуси и юристи. Крахът на системата взе и главата на Зорница Даскалова, която допреди дни ръководеше Агенцията по вписванията. Нейното място се зае от началника на Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия  Габриела Козарева , която се озова на новия си пост на квотен принцип, още веднъж по линия на „ Обединени патриоти “.

Рухването на регистъра даже съумя да наруши лятната отпуска на депутатите, които се сбраха на  извънредно съвещание  да разискват проблема, който съгласно опозицията съществено заплаши националната сигурност на страната. В Министерски съвет също  бяха извършени редица срещи , само че по този начин и не се разбра за какво се стигна до дефектиране на четири диска с информация съвсем по едно и също време и дали са спазвани през годините нужните стъпки за съответна профилактика и поддръжка на системите.  От Агенцията по вписванията не оповестяват дали има загуба на информация.

До 31 август административните органи би трябвало да изготвят създадените от тях процедури за основаване на аварийни копия на държавните регистри. В момента се работи и за основаване на държавно вместилище за аварийни копия от данните. До 3 септември би трябвало да е подготвен разбор на евентуалните опасности пред системата и да се изготви проект за деяние при вероятно осъществяване на тези опасности.  
По публикацията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева
 
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР